Kennel Chamiilon

Valpesiden

 

Våre valper ligger på 13 000 kroner, det som er normalpris for rasen for tiden.

 

 I 2019 håper jeg på 3 kull.

 Ta gjerne kontakt for en uforpliktet prat på e-post bente.lund@oppdal.com, eller på tlf +47 97597596

Q-Kull. Jeg vil ha et siste kull på Tilde, N UCH Tibràar Tinda Turquoisenne, denne våren. Tilde er import fra Island, og har gitt veldig fine valper tidligere. Det har hele tiden vært en plan å bruke Zaxon, NORD EE UCH Lilileian Honey Bear, på henne, og denne gangen blir det slik. Jeg regner med at hun kommer i løp i mars, så valpene vil bli født på ei fin tid. Tilde er ei veldig trygg tispe med mye selvtillitt, og det fører hun med seg til valpene. Zaxon er verden beste godgutt, som elsker å få kos.

 

R-Kull. Plutselig ble enda ett kull planlagt. Jeg har skrevet Q-kull på Tilde, og S-Kull på Livi. Da må dette bli R-Kull. Siden alt avhenger av når tispene får løpetid, så kan bokstavrekkefølgen bli endret. Men av tidligere erfaring på løpene deres, tror jeg dette blir rekkefølgen. Det er Shani, Leirfossen`s A Gift From Miika, som er tiltenkt dette kullet. Hun er ei nydelig rød tispe, som bor hos min datter på Røros. Shani har hatt to kull tidligere, med få valper. Det er ikke sikkert hun får noe stort kull denne gangen heller, men man vet aldri. Håpet er i hvert fall at det skal bli en fin hanne jeg kan beholde selv. Jeg har fått låne vakre JJ, N DK UCH NV-17 Mullagh Breaking Dawn, som er import fra Irland, til henne. Det blir spennende tider, og kanskje en del valper som løper rundt omkring her våren/sommeren 2019.

 

S-Kull. Nå er det endelig Livi, N SE UCH Chamiilon`s Isn`t She Lovely sin tur til å ha kull. Hun ble 3 år 4 januar, og jeg vil derfor parre henne på neste løpetid. Regner med at det blir tidligst i mars. For tispene er det en fordel å ha sitt første valpekull før de blir for gammel, så det blir greit å parre Livi nå. Livi er datter av N DK UCH DKJV-13 Chamiilon`s Daydream "Mimi", og NORD EE UCH Lilileian Honey Bear "Zaxon". Livi er ei herlig myk tispe, og en fryd å ha med seg på utstilling. Hun har gjort det veldig bra der, og ble Norsk Champion 2 år gammel. Jeg har fått låne Bergrabben`s Casanova til henne. Han er en nydelig hanne som bor sør i Sverige. 

 

 Ta gjerne kontakt på +47 97597596, eller bente.lund@oppdal.com, for en trivelig valpeprat.

 

 IMG_6931

 

Valpene våre selges med NKK Stamtavle. De er vaksinert mot parvovirus og behandlet med tre ormkurer, i tillegg til at de er id-merket (microchip). Før de flytter til nye eiere vil de bli kontrollert hos veterinær.
Valpene vokser opp sammen med familien, de andre hundene og våre to katter. De blir sosialisert og møter stadig nye mennesker, både voksne og barn. En god start på livet er avgjørende, og vi vil gjøre alt vi kan for å gi dem det.
Begge foreldrene vil selvsagt være øyenlyste og kneleddstestet.
For oss er det viktig å følge opp valper og valpekjøpere, så det vil kun bli født 1 til 2 kull i året
her. Vi legger stor vekt på å avle på sunne og friske hunder, hvor godt gemytt på foreldrene er særdeles viktig.
Valpene er selvsagt forhåndsregistrert, og er da samtidig forsikret når ny eier overtar den.
 
Med seg til sine nye hjem vil det følge med en valpepakke som inneholder:
013
- Valpeperm med kjøpekontrakt, foreløpig stamtavle, info om foreldrene mm og bilder av valpen under utvikling.
- Valpeleker
- Halsbånd og koppel
- Matskål
- Valpefor
- Hjemmesydd valpeteppe med lukter de er vante til fra mor og søsken.
 
 
Siden hage og spesielt roser er min store interesse utenom hundene, vil alle valpene på kennelen få et navn oppkalt etter ei rose. Det er utrolig hvor mange fine rosenavn som finnes.
 
 
 

Valpekull

 


 Planlagte Kull vår/sommer 2019

 

Tilde - Zaxon

April-Mai - 19

 

Shani-JJ

Vår 2019

 

Livi - Casanova

Mai-juni 2019