Kennel Chamiilon

Valpesiden

 

I og med at prisen på Tibetansk Spaniel valper har steget noe i det siste, og varierer en del, har jeg nå lagt med på 17 000 -18 000 for en valp. Det er den prisen de fleste oppdretterne vil ta. Noen er gått opp enda mer, men jeg syntes det er litt for stort sprang i en omgang. 

 

Det er viktig at alle valpene her fra, får et hjem hvor det er godt gjennomtenkt å skaffe seg en hund. Det vil bli et familiemedlem som krever sitt i kanskje 12-15 år fremover. Det er viktig å vite at man kan beholde hundene i gode, men også dårlige tider. At en har tid til å ta seg av den, selv om det skjer mye ellers i familien. Jeg har bare gode erfaringer med fine hjem til valpene her fra, og jeg vil at det fortsatt skal bli slik fremover.

 

Valpeplaner for 2021 

07.06.2021. Siden det ikke ble valper på Livi denne gang, så bestemte jeg meg for å parre Hera. Hun bor hos forvert på Eide til dagleg. Jeg hentet henne søndag 30 mai, dro til Trondheim for å øyenlyse henne + progsjekk, og fikk beskjed om å kjøre sørover og besøke hannen samme dag :) Jeg har kjørt 182,6 MIL i forbindelse med denne parringen, så håper på resultat her   Dette vil nå ble X-Kullet hvis alt går som jeg ønsker.

 

07.06.2021. Dessverre ble det ikke noe valper på Livi denne gangen heller. Hun har gått tom 2 ganger nå, og jeg har en mistanke om at jeg har vært for sen med parringen begge ganger. Forsøker igjen på neste løpetid, som kommer omkring november, så får jeg håpe på bedre resultat da. Livi er litt rar slik at hun virker drektig på alle måter i lang tid, helt til det går så lang tid at jeg rett og slett må innse at hun er tom.

 

07.06.2021. Jeg planlegger å parre Flora igjen når hun får neste løpetid. Regner med at det blir i begynnelsen av august. Hun har dessverre gått tom når jeg har forsøkt tidligere, men jeg prøver igjen. Hun er ei flott og herlig tibbedame, så jeg håper det går bra da.

 

12.04.2021. W-kull. Lilileian Sky Full Of Stars "Raina" er nå parret med N DK UCH SEJV-19 Chamiilon`s New Dream "Spencer", og hvis det blir resultat ventes valpene å bli født ca. 12 juni 2021

 

 

  

 Ta gjerne kontakt på +47 97597596, eller bente.lund@oppdal.com, for en trivelig valpeprat.

 

 IMG_6931

 

Valpene våre selges med NKK Stamtavle. De er vaksinert mot parvovirus og behandlet med tre ormkurer, i tillegg til at de er id-merket (microchip). Før de flytter til nye eiere vil de bli kontrollert hos veterinær.
Valpene vokser opp sammen med familien, de andre hundene og våre to katter. De blir sosialisert og møter stadig nye mennesker, både voksne og barn. En god start på livet er avgjørende, og vi vil gjøre alt vi kan for å gi dem det.
Begge foreldrene vil selvsagt være øyenlyste og kneleddstestet.
For oss er det viktig å følge opp valper og valpekjøpere, så det vil kun bli født 1 til 2 kull i året
her. Vi legger stor vekt på å avle på sunne og friske hunder, hvor godt gemytt på foreldrene er særdeles viktig.
Valpene er selvsagt forhåndsregistrert, og er da samtidig forsikret når ny eier overtar den.
 
Med seg til sine nye hjem vil det følge med en valpepakke som inneholder:
013
- Valpeperm med kjøpekontrakt, foreløpig stamtavle, info om foreldrene mm og bilder av valpen under utvikling.
- Valpeleker
- Halsbånd og koppel
- Matskål
- Valpefor
- Hjemmesydd valpeteppe med lukter de er vante til fra mor og søsken.
 
 
Siden hage og spesielt roser er min store interesse utenom hundene, vil alle valpene på kennelen få et navn oppkalt etter ei rose. Det er utrolig hvor mange fine rosenavn som finnes.
 
 
 

Valpekull