Kennel Chamiilon

Om meg

Det er vel meg Bente Lund som er den stolte eier av noen flotte Tibber og innehaver av Kennel Chamiilon. Jeg bor veldig landlig til sammen med min mann Bjørn Øien, på Øien Gård ca 18 km vest for Oppdal. I tillegg til oss hører det til tre voksne barn i familien, Thomas, Martin og Marit. De bor bare periodevis hjemme, da de går på skole og jobber utenom bygda. Vi har et barnebarn som bor hos oss, så hundene blir godt vant til små barn.

Jeg er opprinnelig ei Finnmarksjente fra Hammerfest/Alta, men flyttet til Oppdal for mange år siden.

Hagearbeid og alt som  spirer og gror har bestandig vært min store interesse. Vinteren har gått Om meg redmed til planlegging av nye prosjekter, og sommeren har gått med til å gjennomføre dem. Jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle få en annen hobby som kunne utkonkkurere hagen, men det har altså skjedd.


I mars 2006 ble jeg spurt om jeg ville ha en Tibetansk Spaniel hanne på omplassering. Den forrige eieren som var en dame på 97 år hadde gått bort. Jeg svarte ja uten og nøle og vips så var jeg eier av min første tibbe. Dessverre ble Beauto som han het ikke hos oss så lenge, han ble påkjørt i begynnelsen av desember samme år og døde. Sorgen og savnet var stort, og rett før jul kom det en liten Tibbegutt på åtte uker til oss.


Med Chanti kom interessen for utstilling. Jeg hadde vel aldri drømt om at jeg skulle være med på slikt, men jeg ble hektet. Nå farter jeg rundt på utstillinger både titt og ofte og syntes det er veldig artig. Jeg har også fått mange nye venner med samme interesse som meg.

 
 Det sies at har du fått en tibbe i huset kommer det gjerne flere, og det stemmer for min del. Tibetansk Spaniel er en herlig rase som jeg stortrives med. De passer perfekt til meg. Jeg kan gå lange turer med dem uten problem, eller vi kan kose oss hjemme. Det blir litt av begge deler hver dag.  Jeg liker å gå mye både i marka og på fjellet og tibbene er fine turkamerater. Fritiden min blir for det meste brukt på hundene, og jeg vil gjerne ha flere enn de jeg har nå. Det er likevel viktig for meg at jeg ikke har flere enn at jeg kan ha alle med på tur samtidig. Hundene er som familiemedlemmer og går hvor de vil i huset. Det vil si at de holder seg helst der vi er, for de er veldig selskapssyke.
 
 
Det begynte med to hanner, men etter hvert kom det ei tispe også til oss. Med henne kom tanken på oppdrett og kennelnavn, og når jeg får noe i hodet så blir det som oftest slik. Nå er altså Kennel Chamiilon en realitet. Navnet er satt sammen av de tre første bokstavene på mine tre første tibber. Cha-Chanti, Mii-Miika og Lon-Lona, Chamiilon. Et greit navn bare en blir vant til det. Tibbene i kennelen kommer fra gode anerkjente kenneler som Sagaland, Bergrabben og Strømkarlen, ispedd litt Finsk sisu fra Arundina og Lilileian. Målet er å bygge videre på disse linjene med gode rasetypiske hunder.
 
 
Hjemmeside om min hage og mine tibber har jeg hatt siden mars 2007, men denne siden er laget i november 2009. Jeg har ambisjoner om å være flink til å oppdatere den med jevne mellomrom.
Håper dere vil kose dere med siden min, og jeg setter stor pris på om dere legger igjen noen ord i gjesteboka mi. Ta gjerne kontakt om dere ønsker å vite mer om oss og kennelen.
 

 

 

 

Kennelnavnet er etter mine tre første tibber

   CHANTI

   MIIKA

   LONA

= CHAMIILON