Kennel Chamiilon

Litt om fòr

 Valpene skal ha mat fire ganger for dagen i begynnelsen fordelt på ca kl 7:00, 12:00, 16:00 og 20-21:00. Etter hvert går en ned til tre ganger, og til slutt to ganger for dagen.

 

Hittil har valpene for det meste fått oppbløtt tørrfor. Bør settes i bløt kvelden før, så den er klar om morgenen. De har fått dette til alle måltider. Veterinærer mener at tørrfor er fullgodt for til valper og voksne hunder, men min erfaring er at en med god samvittighet kan blande inn annen mat enkelte ganger.

Jeg bruker ofte om morgenen å blande inn litt opptint (frossen) vom eller litt cecar våtfor. Noen bruker enAce 4 uker 2 dager - Kopi skive brød med leverpostei, men det har de fått kun en sjelden gang hos meg.

 

Neste måltid kan valpen kun få tørt tørrfor. Jeg har hittil satt frem både oppbløtt og tørt tørrfor til dem. Mange ganger foretrekker de kun det tørre, men det kan variere.

 

Til middag kan du enkelte ganger blande inn litt rå kjøttdeig sammen med tørrforet. Det går også an å tilsette litt eggeplomme i kjøttdeigen noen ganger.

 

Til kvelds kan de få oppbløtt tørrfor.

 

Jeg setter som nevnt frem oppbløtt tørrfor til hvert måltid. Enkelte ganger iblandet andre ting, andre ganger kun tørrforet. Jeg har i tillegg stående en skål med tørt tørrfor, som de har tilgang på hele dagen. De elsker å gå å knase litt på det. De blir fort veldig flinke til å spise foret helt tørt, noe som er å foretrekke etter hvert da de skal ha litt ”motstand” i maten og det forebygger tannstein.

 

Som oftest er det ikke noe problem, men om valpen legger på seg veldig mye, bør ikke tørrforet være tilgjengelig hele dagen. En tykk valp er ikke en lykkelig valp.

 

Av tørrfor bruker jeg nå Royal Canin Junior til dem, noe de spiser veldig godt. Om dere velger å gå over til annet for, så husk at dere må ha gradvis tilvenning. Ellers kan valpen bli dårlig i magen.

 

Drikke: Rent vann tilgjengelig hele tiden